Węgiel do grilla

Węgiel do grilla
Najlepszej jakości węgiel drzewny, czyli węgiel do grilla, jest produkowany z olchy ze względu na cienką korę tego drzewa. Polecamy węgiel do grilla Marienburg, ponieważ spełnia on najwyższe standardy. Do jego zapalenia nie jest konieczne stosowanie podpałek – szybki zapłon, przyjemny i naturalny aromat. Coraz większą popularnością cieszy się „inteligentny” węgiel do grilla firmy Smart Charcoal. Jest on produkowany z trocin, które za pomocą innowacyjnej technologii są sprasowywane do formy brykietów. W specjalnym procesie brykiety zamieniane są w węgiel drzewny, który ma większą gęstość niż naturalne drewno, co znacznie wydłuża czas palenia i temperaturę smażenia na grillu lub w specjalnych piecach do przygotowywania potraw. Jeśli worek z węglem drzewnym nie został otwarty, węgiel można przechowywać w pomieszczeniu gospodarczym lub garażu. Opakowanie chroni węgiel przed wilgocią. Po otwarciu worka z węglem zalecamy przechowywanie go w suchym miejscu. W przypadku zamoknięcia węgla należy go wystawić na słońce lub umieszczenie w ciepłym pomieszczeniu do wyschnięcia. Po wyschnięciu węgiel nadaje się do ponownego użytku.
Pata!